Architectural journey

Frank Gehry, la Fondation Louis Vuitton

Permanent Exhibition

Bathed in natural daylight from a skylight, the exhibition begins in the Studio, which displays an original scale model around which visitors can walk before discovering two widescreen videos shot using drones.

 

This combination creates a unique visual experience, offering a vision of the building’s striking beauty, as well as its technological complexity. The landings overlooking the “canyon” present key elements essential to understanding the building: construction, materials, design, context in Paris.

 

The landings can be accessed via the sole staircase where the steel structural walls have been left exposed, evoking the hull of a ship. Visitors also discover the initial sketches for the project, expressing the creative inspiration of the architect, who was awarded the prestigious Pritzker Prize in 1989.

 

Prepared in collaboration with Frank Gehry’s teams in Los Angeles, this permanent exhibition proposes an open itinerary for visitors. Like the building itself, which offers multiple possible itineraries, visitors are invited on an architectural journey that describes and explains the process that culminated in a building which is already recognized as a major new monument for Paris.

 

Curator: Sébastien Cherruet

 

 

Watch again the talk of 14/09 between Frank Gehry and Daniel Buren

Follow the Fondation's YouTube channel.

image

© Fondation Louis Vuitton / Xavier Lambours

The permanent collection admission is included in the "Art/Afrique, le nouvel atelier" exhibition ticket.

 

The entry into the permanent collections is included in the exhibition ticket "Art / Africa, the new workshop".
The entry into the permanent collections is included in the exhibition ticket "Art / Africa, the new workshop".

PRICES

 “I dream of designing a magnificent vessel for Paris that symbolizes France’s profound cultural vocation.” 

FRANK GEHRY

 

Learn more